Over Laarbeekvoorelkaar.nl


Laarbeekvoorelkaar.nl is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals in de gemeente Laarbeek. Hier vind je alle vragen naar en aanbod van vrijwilligerswerk in Beek en Donk, Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel.

In Laarbeek willen we dat iedereen mee kan blijven doen, en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en leven. Daar is soms hulp voor nodig. Als de gemeente en je eigen netwerk die hulp niet of niet voldoende kunnen bieden, geeft de website je de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een vrijwilliger of een vangnet van vrijwilligers. Daarmee houd je de regie in handen en kun je zelf de hulp vragen die op dat moment nodig is.

Je hulpvraag en het aanbod kan eenmalig zijn of voor langere duur. Klein of groot.
Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Het kan allemaal. Of je wilt graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of bent als scholier op zoek naar een Maatschappelijke Stage? Laarbeekvoorelkaar is er voor jou!

De website geeft ook informatie over vrijwilligerswerk en biedt je de mogelijkheid om als organisatie cursussen en bijeenkomsten aan te kondigen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een AED-cursus of een computercursus voor senioren.

Laarbeekvoorelkaar is een initiatief van de gemeente Laarbeek en Stichting ViERBINDEN. Het team van Laarbeekvoorelkaar bestaat uit de enthousiaste "professionele" vrijwilligers van ViERBINDEN Vrijwilligerswerk en wordt aangestuurd door Hanneke Manders.
De website is een 'zusje" van de landelijke website NLvoorelkaar.nl. De website is laagdrempelig, veilig en gebruiksvriendelijk. Je kunt er snel en overzichtelijk als individuele bewoner, ZZP-er, maar ook als professionele (zorg)organisatie of vrijwilligersorganisatie je hulpaanbod plaatsen en hulpvragen aanbieden.
Een soort marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes, maatjes en zorg.